Wat vinden de verenigingen? - Leidse Verenigingswijzer
38
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-38,page-child,parent-pageid-20,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.7,qode-theme-ezero,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Bedankt voor je deelname

Wat vinden alle verenigingen?

1. Mijn vereniging mag zo groot zijn dat ik niet iedereen kan leren kennen.

A.L.S.V. Quintus

Onze vereniging heeft rond de 1400 leden en is nog steeds groeiende, het is dan ook onmogelijk dat je iedereen even goed kent. Gelukkig biedt Quintus genoeg structuren om de kans te krijgen zo veel mogelijk leden beter te leren kennen en hechte vriendschappen te sluiten. Zo voeg je je in je eerste jaar bij een dispuut, vorm je hierbinnen een jaar en zijn er veel sub-verenigingen en commissies waarin je in contact komt met mensen uit verschillende disputen van verschillende jaren. Zo bouw je een hecht, pluriform netwerk op.

 

L.S.V. Minerva

Minerva heeft meer dan 2100 leden.

 

L.V.V.S. Augustinus

Augustinus is één van de grootste verenigingen binnen Leiden. Met zo’n 1900 leden is het niet mogelijk om iedereen te leren kennen, maar kan iedereen zijn of haar eigen plekje vinden tussen al deze mensen!

 

 

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Asopos de Vliet heeft ongeveer 600 leden. In de introductieperiode leer je je jaargenoten goed kennen.

 

de Dinsdag Avond Club

DAC is een middelgrote vereniging met ruim 500 leden. Bij ons ben je niet gebonden aan een jaarclub of dispuut, waardoor je gemakkelijk veel verschillende leden uit verschillende jaren leert kennen.

 

K.S.R.V. Njord

Njord heeft ruim 900 leden waarvan een groot deel meerdere malen per week naar de vereniging komt om te sporten. Daarnaast komt een deel wekelijks naar de borrel om elkaar ook naast het sporten beter te leren kennen. Door al deze momenten is het makkelijk om in korte tijd een groot deel van de vereniging te leren kennen.

 

SSR-Leiden

SSR-Leiden is een grote vereniging met een persoonlijke sfeer. Bij ons kan je iedereen leren kennen, maar dat hoeft niet.

 

VSL Catena

Catena is een vereniging met meer dan 1000 leden, maar zo goed als alle actieve leden hebben elkaar op z’n minst een keertje gezien. Er heerst een familiale, open en benaderbare sfeer die het leggen van contact makkelijk maken.

S.W.V. Plankenkoorts

Onze vereniging heeft momenteel rond de 650 leden, waarbij we een harde kern hebben van rond de 250 leden.

AEGEE-Leiden

AEGEE-Leiden heeft momenteel ongeveer 350 leden. Het deel dat dusdanig actief is dat ze vaak op de borrel staan en met veel reizen mee gaan, is wel wat kleiner. Of je iedereen leert kennen, is afhankelijk van hoeveel tijd je zelf in de vereniging wilt steken. Als je zelf besluit erg actief te worden zal je al snel (bijna) iedereen kennen als je op de borrel komt, maar als je zelf kiest om het wat rustiger aan te doen zal dit wellicht wat minder zijn.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

De Blauwe Schuit heeft ongeveer 300 leden, wat betekent dat je na je eerste jaar vaak wel iedereen kent. Dit zorgt voor een wat kleinere maar wel hele gezellige groep.

 

A.S.V. Prometheus

Prometheus is een vereniging met ongeveer 250 leden, waarbij je alle actieve leden snel leert kennen. Dit zorgt voor een gezellige en hechte sfeer, waar je je snel welkom voelt.

 

NSL

Bij NSL hebben we 300 leden en kan je bijna iedereen kennen, maar zijn er ook altijd nieuwe mensen om te leren kennen: een perfecte balans.

 

SIB-Leiden

SIB-Leiden telt rond de vierhonderd leden en is daarmee een relatief kleine vereniging. Hierdoor kan je een groot aandeel van de leden snel leren kennen en zo zal je al snel nooit meer alleen staan.

A.L.S.K.V. Levitas

Levitas is een relatief kleine vereniging, waar iedereen elkaar kent.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Aquamania is een kleine vereniging met een ledenaantal rond de 100 leden, waardoor je al snel iedereen leert kennen.

 

Het Duivelsei

Duivelsei is een kleine vereniging, maar het is geen must dat écht iedereen elkaar kent.

 

Ichthus

Op Ichthus kent iedereen elkaar. We zijn een hechte groep hierdoor.

 

Leiden Debating Union (LDU)

Onze vereniging bestaat uit rond de 120 leden. Hierdoor kennen verre weg de meesten elkaar. Ook omdat je met debateren steeds van partner wisselt leer je de hele lichting en veel meerderejaars kennen.

 

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

LSD is een van de kleinere studenten verenigingen van Leiden met ongeveer 100 leden . Dit komt met een groot voordeel: je leert sneller en makkelijker mensen kennen en je hebt er zo nieuwe vrienden bij. En hoe leer je elkaar beter kennen dan door samen te duiken?

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

CM is een vereniging van rond de 150 leden, waar je tijdens de repetities, borrels, tournee, en andere activiteiten iedereen leert kennen.

 

Panoplia

Panoplia heeft ca. 100 leden

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo telt zo’n 150 leden. Dit heeft als gevolg dat iedereen elkaar kent en er hechte vriendschappen worden gesmeed.

 

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Gomarus is een kleine, hechte vereniging. Door ons lagere ledenaantal kent iedereen elkaar, en zien we naar elkaar om. Op een borrel kun je dus gerust iedereen aanspreken en sta je nooit alleen.

2. Bij mijn vereniging wil ik een groep vormen met mensen die in hetzelfde jaar bij de vereniging zijn gegaan, dit wordt ook wel een jaarclub, cordial of ploeg genoemd.

A.L.S.V. Quintus

Bij Quintus sluit je je in je eerste jaar aan bij een dispuut. Hierbinnen vorm je een ‘jaar’ met iedereen die in dezelfde periode bij dit dispuut is gegaan. Op deze manier creëer je een hechte groep met mensen uit jouw jaarlaag. Binnen je dispuut zul je met jouw lichting de sterkste band vormen.

 

Panoplia

Bij Panoplia kom je in een jaargroep, maar er zijn veel meer verbanden die van belang zijn.

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

Bij LSD hebben we niet echt jaarclubs. Wel worden er door het hele jaar heen speciaal activiteiten georganiseerd voor de nieuwe leden van LSD (ook wel ‘nullies’ genoemd). Zo is het makkelijk om al je mede nullies goed te leren kennen, maar ook zullen er veel enthousiaste (oud)leden aanwezig zijn om je zo goed mogelijk te integreren in het leven bij LSD.

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Bij Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo bestaan er geen vaste structuren als een jaarclub of cordial. Vriendschappen ontstaan hier vanzelf en worden bijvoorbeeld gestimuleerd door commissies en subgroepen.

 

Ichthus

Als eerstejaars zijn er verschillende opbouwende activiteiten die als groep worden uitgevoerd. Daarnaast is er een eerstejaarsbestuur wat activiteiten organiseert ter opbouw van de integratie van de eerstejaars. De jaarlagen zijn echter wel sterk met elkaar verbonden.

SSR-Leiden

Binnen SSR zijn er geen verplichte structuren, maar je kan zowel een groep vormen met mensen die in hetzelfde jaar bij de vereniging zijn gegaan, als met andere jaarlagen.

 

de Dinsdag Avond Club

Bij DAC gaan wij uit van natuurlijke banden tussen leden. Er zijn geen vaste groepen binnen iedere jaargang, wel zijn er veel andere ongedwongen groepen binnen de vereniging.

 

VSL Catena

Catena heeft alleen van tevoren gecategoriseerde groepjes tijdens de KMT. De rest van het jaar zul je omgaan met vrienden die je zelf kiest. Vaak gaat het complete eerste jaar goed met elkaar om.

 

S.W.V. Plankenkoorts

Je wordt in het begin van het jaar opgevangen in een eerstejaars groepje van rond de 15 nieuwe leden. In dit groepje leer je de vereniging samen kennen, ga je naar borrels en pak je je eerste mooie surfsessies.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Wij hebben geen speciale georganiseerde eerstejaars groepjes.

 

AEGEE-Leiden

AEGEE-Leiden heeft geen jaarclubs. Wel hebben we een optionele introductieperiode waarbij je in een mentorgroepje met ongeveer 10 eerstejaars de vereniging leert kennen.

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Als eerstejaars vorm je bij Asopos de Vliet een ploeg om mee te roeien en daarbuiten deel te nemen aan het sociëteitsleven.

 

K.S.R.V. Njord

In de eerste weken bij Njord word je in een ploeg geplaatst met jaargenoten met dezelfde ambitie om het roeien en de vereniging zo snel mogelijk te leren kennen. In de daaropvolgende periode vorm je je eigen ploeg. Deze ploeg bestaat uit jaargenoten met wie je een sportieve en persoonlijke band hebt. Naast een eerstejaarsploeg is het ook mogelijk om lid te worden van een van dispuut.

 

L.S.V. Minerva

Onze vereniging heeft veel verschillende structuren zowel horizontaal als verticaal waar je mensen kan ontmoeten. Nadat je de Kennismakingstijd hebt doorlopen begint het jaarclubvormen, het zogenaamde ‘kernen’. Er is voor ieder lid een plekje in een dergelijke jaarclub.

 

L.V.V.S. Augustinus

Bij Augustinus kennen we meerdere structuren. Met mensen uit hetzelfde jaar vorm je een cordial oftewel een jaarclub, dat is je Augustijnse basis. Vervolgens heb je nog zelf de keuze om met oudere en jongere mensen bij een gezelschap oftewel dispuut te gaan, of bij een verband. Voor ieder wat wils!

 

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Gomarus is georganiseerd in jaargroepen. Met deze jaargroep kun je op jaargroepsweekend gaan, jaargroepsborrels houden en eet je vaak samen voor de verenigingsavonden.

SIB-Leiden

Er zijn binnen SIB-Leiden geen officiële groepen met mensen die in hetzelfde jaar bij de vereniging zijn gegaan. Het staat natuurlijk wel vrij om een vriendengroep te hebben of een dergelijk verband te beginnen.

 

NSL

Bij NSL hebben we disputen die uit verschillende jaarlagen bestaan.

 

A.S.V. Prometheus

Bij Prometheus zit je niet vast aan een vooraf gekozen groep mensen. Prometheus biedt genoeg mogelijkheden om mensen te ontmoeten met dezelfde interesses, waardoor je vrienden dus op een organische manier vindt.

 

Het Duivelsei

Op een activiteit gaat iedereen van Duivelsei met elkaar om.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Wij vormen binnen Aquamania geen jaarclub, cordial of ploeg

 

A.L.S.K.V. Levitas

Levitas heeft geen jaarclub, cordial of ploeg, onze vereniging is klein genoeg om iedereen te leren kennen.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

Bij CM voel je je natuurlijk het meest verbonden met je eigen stem-/instrumentgroep, maar daarnaast zijn we één gezellige groep.

 

Leiden Debating Union (LDU)

In onze vereniging zorgen wij dat onze lichting één grote hechte groep wordt. Dit doen wij niet door middel van een jaarclub of iets soortgelijks, maar door leuke activiteiten en uitjes voor en met iedereen te organiseren.

3. Bij mijn vereniging wil ik in een groep komen met mensen uit verschillende jaarlagen, dit wordt ook wel een dispuut of gezelschap genoemd.

A.L.S.V. Quintus

Bij Quintus sluit je je in je eerste jaar aan bij een dispuut. In totaal zijn er 29 verschillende disputen: 12 mannendisputen, 16 vrouwendisputen en 1 gemengd dispuut. Deze disputen verschillen allemaal van elkaar in karakter en interesses, er is dus voor ieder wat wils! Ook is er nog steeds ruimte voor het oprichten van nieuwe disputen. Ons jongste dispuut is pas 5 jaar oud!

 

NSL

Bij NSL hebben we disputen, zodat je van verschillende jaren mensen leert kennen en ook met oudere mensen bijvoorbeeld Bijbelkring volgt.

 

SSR-Leiden

SSR-Leiden kent negentien disputen. Waarvan 16 gemende, drie vrouwen- en drie mannendisputen. Het is echter niet verplicht om je hierbij aan te sluiten.

 

 

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Bij De Blauwe Schuit zijn er 3 disputen, een mannen-, vrouwen- en gemengd- dispuut. Echter, bij De Blauwe Schuit is het optioneel om bij een dispuut te gaan. Er bestaan ook hele actieve commissies of andere vriendengroepen.

 

L.S.V. Minerva

Bij ons heb je de mogelijkheid  in een groep te komen met mensen uit verschillende jaarlagen (verticaal) in de vorm van een verband, gezelschap, sub vereniging en subcommissie. Deze mogelijkheid is er maar het hoeft natuurlijk niet.

 

L.V.V.S. Augustinus

Bij Augustinus kan je, nadat je een cordial hebt gevormd, ook nog bij een gezelschap of dispuut als je nog meer zoekt. Hier zit je met ongeveer 30/40 mannen of vrouwen bij elkaar, van uit meerdere jaarlagen. Dit is open voor iedereen, en volledig je eigen keuze!

 

Panoplia

Bij Panoplia kom je ook in kleine verbanden waarin alle jaargroepen door elkaar zitten.

 

SIB-Leiden

Binnen SIB-Leiden zijn meerdere disputen waar je de optie hebt bij te gaan.

AEGEE-Leiden

AEGEE-Leiden heeft 6 disputen, zowel gemengd als mannen-/vrouwendisputen. Onderdeel zijn van een dispuut is absoluut geen voorwaarde om het leuk te hebben en een plekje te vinden binnen AEGEE-Leiden maar kan een manier zijn om snel een groep vrienden binnen de vereniging te vinden. Naast het aansluiten bij een dispuut kan je er bij AEGEE-Leiden ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een van de vele commissies of bij een collectief.

 

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Asopos de Vliet biedt de mogelijkheid om na de introductieperiode bij een vloot (dispuut) lid te worden.

 

A.S.V. Prometheus

Bij Prometheus letten we niet op jaarlagen; iedereen is gelijkwaardig lid. Alle activiteiten zijn voor eerstejaars en ouderejaars. De groepen binnen Prometheus, genaamd gilden, zijn gebaseerd op gedeelde interesse en zijn gewoon open voor iedereen.

 

Ichthus

Het aansluiten bij een dispuut of gezelschap is op Ichthus niet verplicht, hoewel disputen wel bestaan.

K.S.R.V. Njord

Bij Njord ligt de nadruk op je roeiploeg. Met deze ploeg zul je je eerste
roeihalen maken, wedstrijden starten, (wekelijks) op de borrel te vinden zijn en deelnemen aan andere activiteiten. Wel zul je gecoacht worden door meerderejaars leden waardoor je met verschillende jaarlagen in aanraking komt. Naast je eerstejaarsploeg is het mogelijk om lid te worden van een van dispuut of gezelschap.

 

Leiden Debating Union (LDU)

Zulke structuren kennen wij niet in onze verenigingen. Het is bij ons daarentegen zo dat alle meerderejaars en eerstejaars samen deelnemen aan avonden, activiteiten en samen borrelen.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

Bij CM is er de mogelijkheid om bij een dispuut te gaan, maar de meeste leden kiezen liever voor een commissie.

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Bij Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo bestaan er geen vaste structuren als een dispuut of gezelschap. Toch is er veel contact tussen leden uit alle verschillende jaarlagen.

 

VSL Catena

Catena heeft alleen van tevoren gecategoriseerde groepjes tijdens de KMT. De rest van het jaar zul je omgaan met vrienden die je zelf kiest. Natuurlijk is er wel de mogelijkheid om commissies of genootschappen te vormen of te joinen. Die groepen, bestaande uit verschillende jaarlagen, zetten zich in om een bepaald aspect van de vereniging te realiseren.

 

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Op Gomarus heb je eetkringen en bijbelkringen. Dit zijn groepjes van ong. 6 mensen, vanuit de hele vereniging. Dit is een mooie, laagdrempelige manier om de hele vereniging te leren kennen. Met eetkringen eet je tweewekelijks voor de verenigingsavond. Bijbelkringen komen ook één keer in de twee weken samen. Na samen gegeten te hebben, is er een bijbelkring. Ieder jaar worden de bijbelkringen opnieuw ingedeeld.

de Dinsdag Avond Club

Bij DAC hebben wij geen vaste groepen tussen verschillende jaargangen. Wel bieden wij SubClubs aan, ieder lid kan hier aan deelnemen. Bij een SubClub verdiep je je in of ontdek je jouw interesses; zo hebben we een DJ Sub, KunstSub, SportSub, BierSub en nog veel meer.

 

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

LSD is een relatief kleinere vereniging met ongeveer 100 leden. Hierdoor zijn wij als LSD één grote familie en voelt het alsof we één groot dispuut zijn! LSD kent één dispuut: Scyllias.

A.L.S.K.V. Levitas

Levitas heeft geen disputen of gezelschappen, hooguit een splitsing in kanodisciplines, waar je altijd mee kan doen bij wat je leuk vindt.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Wij vormen binnen Aquamania geen disputen of gezelschappen.

 

Het Duivelsei

Bij Duivelsei ga je met alle leden om, ongeacht jaarlaag of groep.

 

S.W.V. Plankenkoorts

Bij Plankenkoorts is er geen groepsvorming tussen verschillende jaarlagen, maar kom je wel iedereen tegen op borrels en activiteiten.

4. Ik vind het niet erg als mijn vereniging geen structuur aanbiedt in de vorm van bijvoorbeeld een dispuut, ploeg of jaarclub.

A.L.S.K.V. Levitas

Levitas is te klein voor dat soort structuren, wij hebben hooguit een splitsing in kanodisiplines, waar je altijd mee kan doen bij wat je leuk vindt.

 

A.S.V. Prometheus

Prometheus heeft een structuur met informele groepjes, de zogeheten gilden, die gebaseerd zijn op gemeenschappelijke interesses. Elk lid kan een gilde oprichten voor een bepaalde interesse, zoals film, duurzaamheid of musea.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Binnen Aquamania zijn geen zogenaamde structuren, waardoor je iedereen binnen de vereniging leert kennen.

 

Het Duivelsei

Ik wil graag op een activiteit met alle leden omgaan.

 

Ichthus

Op Ichthus zijn er bijbelkringen, die elk jaar opnieuw worden ingedeeld en waar je een heel jaar mee optrekt. Verder is er geen structuur omtrent disputen, maar zijn deze disputen vrijblijvende gezelschappen.

 

Leiden Debating Union (LDU)

Zulke structuren kennen wij niet in onze verenigingen. Het is bij ons daarentegen zo dat alle meerderejaars en eerstejaars samen deelnemen aan avonden, activiteiten en samen borrelen.

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo biedt geen vaste structuren aan. Dit zorgt ervoor dat iedereen bij ons vrij is om bevriend te raken met wie echt bij hem of haar past. Verder leer je snel mensen kennen tijdens activiteiten en door bijvoorbeeld samen in een subcommissie te gaan.

 

S.W.V. Plankenkoorts

Plankenkoorts biedt eerstejaars een introductie groep aan om de vereniging te leren kennen. Hier zitten geen verplichtingen aan.

 

VSL Catena

Bij Catena bepaal je zelf met wie je omgaat en wanneer je daarmee stopt. Er zijn geen disputen, jaarclubs, cordialen of ploegen.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

De meeste activiteiten binnen De Blauwe Schuit gaan niet via een dispuut, maar worden georganiseerd door commissies. Disputen hebben intern ook wel activiteiten die zij organiseren.

 

de Dinsdag Avond Club

Bij DAC gaan we uit van natuurlijke groepsvorming waarin het individu centraal staat.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

Binnen CM ben je voornamelijk deel van je stem-/instrumentgroep. Voor de leden die meer betrokken willen zijn, is er de mogelijkheid om bij commissies of een dispuut te gaan.

 

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

LSD is een relatief kleinere vereniging met ongeveer 100 leden. Hierdoor zijn wij als LSD één grote familie en voelt het alsof we één groot dispuut zijn!

 

SSR-Leiden

Bij SSR-Leiden zijn structuren niet verplicht, maar de mogelijkheid is er.

 

SIB-Leiden

Er zijn genootschappen en disputen binnen de SIB waar je bij kan gaan. Het is niet nodig om bij een van deze te gaan, maar het wordt aangeboden en aangeraden.

 

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Op Gomarus word je gestimuleerd om met alle leden kennis te maken. Hierom hebben we geen disputen of jaarclubs (aparte groepjes binnen je jaargroep). Wel zijn er jaargroepen, waar je automatisch bij hoort. Hier kun je mee eten, borrelen of samen op jaargroepsweekend gaan.

AEGEE-Leiden

“AEGEE-Leiden heeft 6 disputen, zowel gemengd als mannen-/vrouwendisputen. Onderdeel zijn van een dispuut is absoluut geen voorwaarde om het leuk te hebben en een plekje te vinden binnen AEGEE-Leiden maar kan een manier zijn om snel een groep vrienden binnen de vereniging te vinden.

Naast het aansluiten bij een dispuut kan je er bij AEGEE-Leiden ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een van de vele commissies of bij een collectief.”

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Als eerstejaars vorm je bij Asopos de Vliet een ploeg om mee te roeien en daarbuiten deel te nemen aan het sociëteitsleven.

 

Panoplia

Bij Panoplia spelen dergelijke verbanden een belangrijke rol.

A.L.S.V. Quintus

Bij Quintus sluit iedereen zich in principe aan bij een dispuut. Het is mogelijk om ervoor te kiezen je niet bij een dispuut te voegen, je kan dan nog steeds van alle verenigingsactiviteiten genieten. Je aansluiten bij een dispuut staat garant voor een leuke tijd bij Quintus!

 

K.S.R.V. Njord

Njord biedt wel een structuur aan met als basis je eigen roeiploeg. Met deze ploeg zul je je eerste roeihalen maken, wedstrijden starten, (wekelijks) op de borrel te vinden zijn en deelnemen aan andere activiteiten. Tijdens al deze momenten zul je ook in contact komen met mensen uit andere ploegen en jaarlagen.

 

L.S.V. Minerva

Bij Minerva vorm je een jaarclub en is de mogelijkheid er om in een groep te komen met mensen uit verschillende jaarlagen.

 

L.V.V.S. Augustinus

Bij Augustinus kennen we meerdere structuren. Omdat het er zo veel zijn vindt iedereen een plekje. Natuurlijk kan je hierbuiten ook mensen leren kennen door bijvoorbeeld sport of commissies, maar de structuren vormen vaak je basis.

 

NSL

De structuur van een dispuut zoals bij NSL geeft je aan het begin direct een plekje binnen de vereniging die bij jou past.

5. Ik vind het leuk om door middel van een introductietijd mijn vereniging en de andere eerstejaars goed te leren kennen.

AEGEE-Leiden

AEGEE-Leiden heeft in september een introductieperiode. Wanneer je je in de EL CID bij ons inschrijft, kan je er voor kiezen om mee te lopen met deze introductieperiode. Je wordt dan ingedeeld in een groepje met ongeveer 10 andere eerstejaars en krijgt een aantal mentorouders die jou wegwijs maken binnen de vereniging en mee kunnen nemen naar de activiteiten die de Introductiecommissie organiseert. Daarnaast hebben wij ook een eerstejaarsweekend waar je je voor kan aanmelden. Zowel de introductieperiode als het eerstejaarsweekend zijn niet verplicht.

 

A.L.S.V. Quintus

Onze introductietijd, ook wel de KMT (kennismakingstijd) genoemd, is er zo op ingericht dat je onze vereniging en haar leden zo snel mogelijk leert kennen. Op deze manier wordt je in een korte tijd helemaal klaargestoomd voor het lidmaatschap. Voor je het weet ken je al je jaargenoten, kan je alle liederen meezingen en ken je alle tradities die borrelen op onze vereniging zo speciaal maken.

 

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Vanaf de EL CID is er voor alle eerstejaars een introductieperiode van zes weken waarin je de vereniging en de andere leden leert kennen.

 

de Dinsdag Avond Club

DAC biedt voor alle nieuwe leden een introductieweek aan waarin leden elkaar leren kennen. Zowel nieuwe als ouderejaars leden gaan mee. De week is gevuld met mooie activiteiten en feesten.

 

K.S.R.V. Njord

Njord organiseert ieder jaar een eerstejaarsweek van vier dagen op een externe locatie ergens in Nederland. Tijdens dit weekend leren de eerstejaars elkaar en de vereniging in korte tijd beter kennen. Bijna alle eerstejaars nemen deel aan deze week, omdat het je een mooie start geeft van je Njordperiode. Het is echter geen vereiste voor lidmaatschap.

 

L.S.V. Minerva

Na de El CID-week gaat de twee weken durende kennismakingstijd (KMT) van start, hierin maak je kennis met de verschillende  aspecten van de vereniging. Het kennismaken met de verschillende substructuren, je nieuwe jaargenoten en de huidige leden van de Vereniging staat tijden de KMT centraal.

 

L.V.V.S. Augustinus

Iedereen die lid wordt bij Augustinus doorloopt een introductietijd, met onder andere een kamp en dagen waarop je de Vereniging en al onze subverenigingen bijvoorbeeld leert kennen. Door deze tijd ken je meteen alle tradities, gebruiken en liedjes van Augustinus en natuurlijk de mensen waarmee je samen een jaar vormt!

 

Panoplia

Panoplia heeft een belangrijke introductietijd, waar je de vereniging en de jaargroep goed leert kennen.

 

SSR-Leiden

SSR-Leiden kent een leuke introductietijd in de weken na de EL CID. We gaan bijvoorbeeld op kamp met de hele vereniging in Drenthe en dat is één groot feest!

 

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Gomarus kent een introductietijd, waarin alle kenmerken van Gomarus voorbij komen. Hier leer je voornamelijk de leden en je jaargroep kennen, maar ook de vereniging en alle tradities.

 

VSL Catena

Catena heeft een 3-weekse, leuke en vrijwillige kennismakingstijd!

A.L.S.K.V. Levitas

Levitas heeft het vergroeningsweekend, en niet-verplicht kennismakingsweekend op Levitas zelf. Dit is wel een goede manier om je aankomende instructeurs en medeleden leren kennen.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Na de El Cid week organiseren wij een hele leuke kampweek. Dit is een week waarin je gaat zeilen en de vereniging en haar leden leert kennen. Daarnaast staat de maand september in het teken van de nieuwe eerstejaars, dus die zit vol met variërende activiteiten waaraan je kunt meedoen.

 

A.S.V. Prometheus

In het begin van het jaar zijn er veel activiteiten om onze eerstejaars te verwelkomen binnen onze vereniging. Zo hebben we het kennismakingskamp in augustus, en worden er in september en oktober laagdrempelige activiteiten georganiseerd om de vereniging beter te leren kennen. Bij ons is er echter geen ontgroening.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

September is bij Aquamania de introductiemaand waarbij je alle trainingen en activiteiten kan bezoeken om zo de vereniging te leren kennen, voordat je besluit om definitief lid te worden. Hier zijn zowel veel nieuwe leden als oude leden aanwezig.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

We vinden het leuk om je beter te leren kennen, dus hebben we gezellige integratie-activiteiten en een leuk weekend.

 

Het Duivelsei

In het begin van het jaar worden nieuwe leden in de gelegenheid gesteld om makkelijk mensen te leren kennen, bijvoorbeeld door middel van kennismakingspelletjes.

 

Ichthus

Op Ichthus zijn er kennismakingsavonden voor de eerstejaars en een kennismakingsdag, waarop je op leuke en gezellige manier je jaargenoten en de vereniging leert kennen. 

 

Leiden Debating Union (LDU)

Onze vereniging geeft een introductietijd voor het debateren en organiseert aan het begin van het jaar onder andere een ledenweekend.

 

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

LSD kent geen verplichte introductie activiteiten, maar we hebben wel veel mogelijkheden om alle andere nieuwe leden (nullies)  en de vereniging te leren kennen! Zo is er ieder jaar een ‘nulliediner’, waarin de nieuwe leden samen voor de rest van de vereniging koken en iedereen elkaar leert kennen. De spectaculairste intro activiteit is het ‘nullie schelphoek’. Dit is een duikweekend in Zeeland waarbij de nieuwe leden elkaar leren kennen door middel van spelletjes en opdrachten die in teams worden gespeeld. Ook dit is niet verplicht en we zullen je niet vragen om heel gekke dingen te doen ;).

 

NSL

Bij NSL hebben we een verplichte introductietijd, de KMT. Daar leer je alles over de vereniging, gebruiken en tradities maar leer je ook je jaargenootjes goed kennen!

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Bij Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo is er de mogelijkheid om mee te gaan op een gezellig weekend in September waar je de overige leden leert kennen. Dit weekend lijkt allerminst op een ontgroening en gaat juist alleen maar over gezelligheid en samen plezier maken. Deelname aan dit weekend is facultatief.

 

 SIB-Leiden

Wanneer je lid wordt bij SIB-Leiden zijn er zo’n twee activiteiten per week, waarbij de eerste maanden de focus van de activiteiten ligt op het leren kennen van andere leden.

 

S.W.V. Plankenkoorts

Plankenkoorts organiseert na de Elcid een kennismakings kamp waar alle eerste en ouderejaars worden uitgenodigd. Dit is niet verplicht maar wel heel leuk!

6. Ik heb geen bezwaar tegen een verplichte introductietijd, vaak ook kennismakingstijd (KMT) genoemd.

A.L.S.V. Quintus

Quintus kent een verplichte KMT. Kan je niet in de kenningsmakingstijd, geen nood: er is ook een NKT (na-kennismakingstijd) voor iedereen die in de KMT periode niet kan. Zo kan je toch alle gebruiken van onze vereniging leren kennen en ben je klaar om je in oktober bij een dispuut te voegen.

 

L.S.V. Minerva

De KMT is de enige vereiste die wij vanuit de vereniging aanhouden voor nieuwe eerstejaars, dit omdat het er voor zorgt dat iedereen op hetzelfde punt begint aan zijn/haar lidmaatschap bij Minerva.

 

L.V.V.S. Augustinus

In de Augustijnse KMT leer je zowel Augustinus zelf als onze geschiedenis, tradities en liedjes kennen, en natuurlijk je jaargenoten. Zo begin je als volwaardig Augustijn aan de leukste jaren van je leven!

NSL

De Kennismakingstijd (KMT) van NSL is verplicht, maar mocht je die week niet kunnen is er eventueel ook een na-KMT.

 

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Op Gomarus is het KMT verplicht (uitzonderingen daargelaten). Tijdens dit KMT komen alle kenmerken van Gomarus voorbij. Hier leer je voornamelijk de leden en je jaargroep kennen, maar ook de vereniging en alle tradities. Dankzij het KMT leer je snel de leden kennen, en word je hecht met je jaargroep.

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Vanaf de EL CID is er een introductieperiode van zes weken, beginnend met de kampweek. In deze periode maak je kennis met het roeien en het sociëteitsleven op Asopos de Vliet. Hoewel het niet verplicht is om alle activiteiten bij te wonen, wordt wel sterk aangemoedigd om dit te doen.

K.S.R.V. Njord

Njord organiseert ieder jaar een eerstejaarsweek van vier dagen op een externe locatie ergens in Nederland. Tijdens dit weekend leren de eerstejaars elkaar en de vereniging in korte tijd beter kennen. Bijna alle eerstejaars leden nemen deel aan deze week, omdat het je een mooie start geeft van je Njordperiode. Het is echter geen vereiste voor lidmaatschap.

 

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

LSD kent geen verplichte kennismakingstijd of introductie activiteiten. We organiseren wel uiteraard allerlei leuke introductie activiteiten!

 

Panoplia

Panoplia heeft geen verplichte introductietijd in de vorm van een KMT.

VSL Catena

Het is belangrijk voor Catenianen om zelf een ritme en tempo te bepalen wat studietijd, studentenleven en privéleven betreft.

 

SSR-Leiden

Bij SSR-Leiden is niks van de introductietijd verplicht.

 

de Dinsdag Avond Club

DAC kent geen verplichte KMT.

 

AEGEE-Leiden

Eén van de dingen die AEGEE-Leiden kenmerkt is dat wij nergens verplichtingen hebben. Of jij mee doet aan de introductieperiode of mee gaat op het introductieweekend, is je eigen keuze.

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Bij Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo is er geen verplichte introductietijd of KMT.

 

Ichthus

Op Ichthus is er geen KMT

 

A.S.V. Prometheus

Prometheus heeft geen ontgroening, en ook is het niet verplicht te komen naar alle activiteiten. Jij mag als lid zelf bepalen hoe vaak je komt, maar het is wel zo dat het leuker wordt naarmate je actiever wordt en de vereniging beter leert kennen

 

S.W.V. Plankenkoorts

Plankenkoorts vindt dat niets hoeft en alles kan. Daarom zijn er geen KMT of andere verplichtingen.

 

Het Duivelsei

Duivelsei heeft geen verplichte introductieperiode, wij willen vrijblijvendheid.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Aquamania heeft geen verplichte introductieperiode.

 

A.L.S.K.V. Levitas

Levitas is een vrijblijvende vereniging, niks is verplicht behalve contributie betalen, een keertje helpen het pand schoonmaken en een keertje helpen klussen.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Bij De Blauwe Schuit is geen verplichte introductietijd. Alle activiteiten zijn vrijblijvend.

 

SIB-Leiden

SIB-Leiden heeft geen verplichte kennismakingstijd.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

Bij CM houden we van gezelligheid zolang iedereen het naar z’n zin heeft. We hebben dus geen KMT.

 

Leiden Debating Union (LDU)

Onze vereniging heeft geen KMT aangezien wij onze leden deze verplichting niet op willen leggen.

7. Ik wil dat mijn vereniging een eigen pand heeft.

L.S.V. Minerva

Ons pand, de Sociëteit is gehuisvest op Breestraat 50. Wij hebben dmv dit pand de mogelijkheid om borrels, feesten, lezingen, symposia en diners te organiseren. Daarnaast hebben wij een mooie bibliotheek waar leden in alle rust kunnen studeren en hebben wij een squash zaal die elke dag gebruikt kan worden.

 

L.V.V.S. Augustinus

Augustinus heeft de mooiste sociëteit van Leiden, in een monumentaal pand aan het Rapenburg! Hier verzamelen Augustijnen zich meerdere keren per week om samen te borrelen, en dit pand is dan ook een uitvalsbasis voor je tijd in Leiden.

 

A.L.S.V. Quintus

Quintus heeft haar eigen sociëteit midden in het centrum van Leiden, gelegen aan de Boommarkt. Het pand is afgelopen jaar helemaal verbouwt en we hebben er niet alleen nieuwe taps en een nieuwe borrelzaal bij maar ook een heuse dixokelder! Kom vooral een kijkje nemen in de EL CID.

 

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Asopos de Vliet is gelegen aan de prachtige Dwarswatering, waar vandaan overal naartoe geroeid kan worden. Daarnaast is de vereniging van alle gemakken voorzien. Zo is er een sociëteit voor de verenigingsavonden, een loods voor de boten en indoortrainingsfaciliteiten.

 

NSL

Een eigen pand is je thuis, en die heeft NSL aan de Oude Singel 56!

 

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

LSD heeft een pand met een borrelhok, bestuurshok en materiaalhok aan de Zijlstroom in Leiderdorp. Hier zitten ook een aantal andere watersportverenigingen. We gebruiken ons pand natuurlijk om te borrelen, samen te eten, spelletjes te spelen, theorielessen te volgen, te vergaderen of om materiaal klaar te maken om te gaan duiken!

 

K.S.R.V. Njord

Njord heeft een eigen pand dat ongeveer 360 dagen per jaar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open is om te sporten. Al ruim 140 jaar zijn we gevestigd op onze historische en unieke locatie aan de Morsweg. Hier komen roeiers naartoe om te roeien, gebruik te maken van de indoor sportfaciliteiten en om wekelijks op de borrel samen te komen. In slechts vijf minuten ben je op het station of in de binnenstad van Leiden.

 

VSL Catena

Catena heeft een mooi, ruim pand aan de Kolfmakersteeg!

 

SSR-Leiden

SSR-Leiden heeft haar eigen pand op de Hogewoerd en wij zijn ook nog aan het uitbreiden. Dus kom vooral een kijkje nemen in ons (nieuwe) pand!

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo beschikt over een prachtige authentieke ruimte, de Salon, waar wij elke week borrelen en waar muziek gemaakt kan worden. De Salon is gelegen in het pand van de L.S.V. Minerva en ligt dus centraal in Leiden.

 

S.W.V. Plankenkoorts

Plankenkoorts heeft een windsurfcentrum in Leiden waar de ruimte is om samen te komen. In Delft is er een chillruimte met stalling voor eigen surfmateriaal.

 

A.L.S.K.V. Levitas

Levitas heeft een eigen kantine en botenloods, met voor iedere kanodiscipline wat wils.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

De Blauwe Schuit haar pand staat net over de grens met Leiderdorp, in het Universitair Watersport Centrum. We hebben een sociëteit om in te borrelen, een loods en haven voor de boten en een grote keuken.

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Hoewel Gomarus geen eigen pand heeft, borrelen we wekelijks op een vaste locatie. Daarnaast zijn onze activiteiten ook altijd op dezelfde locaties. Ook zijn we op dit moment samen met een aantal andere verenigingen bezig met het vinden van een eigen pand.

 

Panoplia

Panoplia heeft geen eigen pand.

 

de Dinsdag Avond Club

DAC beschikt momenteel niet over een eigen pand, maar maakt gebruik van een pand waarin wij altijd welkom zijn.

 

AEGEE-Leiden

AEGEE-Leiden heeft geen eigen pand, maar borrelt wel elke dinsdag op een vaste locatie die op die avond ook alleen voor onze leden toegankelijk is.

 

Ichthus

Hoewel we een vaste plek hebben waar we vaak terecht kunnen, heeft Ichthus geen eigen pand.

 

A.S.V. Prometheus

Prometheus heeft op het moment geen eigen pand, maar heeft wel een aantal plekken waar we zeer regelmatig te vinden zijn. Een voorbeeld hiervan is Café de Keijzer, waar we deze hele week zitten!

 

Het Duivelsei

Hoewel we een vaste plek hebben waar we altijd terecht kunnen, heeft Duivelsei geen eigen pand.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Helaas heeft Aquamania geen eigen pand, alhoewel we natuurlijk wel constant in dezelfde zwembaden trainen!

 

SIB-Leiden

SIB-Leiden heeft geen eigen sociëteit, maar borrelt in een vaste kroeg waar we korting krijgen op het bier.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

CM heeft geen eigen pand, maar wel een vaste repetitielocatie. Daarnaast borrelen we meestal in ons stamcafé Scheltema.

 

Leiden Debating Union (LDU)

Op dit moment heeft LDU nog geen eigen pand, maar we zitten in het proces van de aanschaffing van een pand in samenwerking met andere kleine verenigingen.

8. Ik wil dat mijn studentenvereniging de mogelijkheid biedt om met medeleden samen te wonen in een (verenigings)huis.

NSL

Verenigingshuizen zijn echt een aanrader, en bij NSL is er altijd wel iemand die een kamer heeft voor je als je daarnaar op zoek bent.

 

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Vrijwel alle leden van Gomarus wonen samen in een huis. Per huis verschilt het hoeveel de huisgenoten samen doen. Sommige huizen eten en borrelen elke week samen, andere huizen doen dat niet vast. Het wonen in een verenigingshuis is leuk, maar zeker niet verplicht.

L.S.V. Minerva

Bij onze vereniging is er de mogelijkheid om in een huis te gaan wonen. Dit kan heel leuk en een toevoeging zijn aan je lidmaatschap maar is absoluut geen vereiste. Het is namelijk zo dat ongeveer 50% van de leden wel en 50% van de leden niet in een verenigingshuis wonen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om zelf een verenigingshuis op te richten.

 

L.V.V.S. Augustinus

Augustijnen wonen veel samen in huizen in Leiden, in allerlei combinaties. Met mannen of met vrouwen of juist gemengd, met alleen Augustijnen maar ook juist veel gemengd met andere grote verenigingen. Zo vindt iedereen een passend huis! Als je liever zelf een huisje zoekt, kan dat natuurlijk ook. Een huis is niet verplicht.

 

A.L.S.V. Quintus

Quintus kent veel verenigingshuizen, waar onze leden met andere Quinten wonen of met leden van andere verenigingen. Ieder jaar organiseren wij een aantal keer de legendarische huizendixo’s waar alle huizen welkom zijn. Ook worden er speciale activiteiten voor huizen georganiseerd door het jaar heen, zoals beerpongtoernooien, huizen (pub)quizen en sporttoernooien.

 

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Er zijn meerdere huizen die (bijna) volledig uit Asopossers bestaan. Ook bestaat er de mogelijkheid om boven de vereniging te wonen.

 

K.S.R.V. Njord

Njord heeft ruim twintig verenigingshuizen waarvan er een zelfs direct naast Njord gelegen is. In deze huizen wonen Njordleden uit verschillende jaarlagen bij elkaar.

 

SSR-Leiden

Veel leden van SSR-Leiden wonen samen in een studentenhuis. Dit wordt niet door de vereniging geregeld, maar via andere leden kom je sneller in contact met studentenhuizen.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Boven De Blauwe Schuit zijn meerdere huizen waar Schuiters in wonen en waar jij dus ook terecht in zou kunnen komen! Dit betekent dat je vanuit je kamer rollend naar je vereniging kunt gaan.

 

Ichthus

Er zijn verschillende Ichthushuizen waar regelmatig ook weer een plek vrijkomt.

VSL Catena

Er bestaan Catenahuizen, hoewel er niet vanuit de vereniging zelf een regeling is die woonplekken garandeert of faciliteert.

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo biedt vanuit de vereniging geen mogelijkheid tot het wonen in een verenigingshuis. Desondanks bestaan er verenigingshuizen die leden op eigen initiatief hebben opgezet. Verder leer je snel andere leden kennen die mogelijk een plekje in huis overhebben.

 

A.L.S.K.V. Levitas

Er is één Levitashuis, vanuit Levitas worden niet actief mensen in een huis geplaatst.

 

Panoplia

Hoewel veel leden een huis vinden via en binnen de vereniging, biedt de vereniging dit niet structureel aan.

 

de Dinsdag Avond Club

DAC kent geen officiële verenigingshuizen. Wel wonen veel DAC’ers samen met elkaar in studentenhuizen, dan wel gemixt met leden van andere verenigingen.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

Als kleine vereniging hebben we geen eigen huizen, maar verspreid over Leiden zijn er groepjes CM’ers die samen wonen.

AEGEE-Leiden

AEGEE-Leiden kent geen officiële verenigingshuizen. Wel wonen leden relatief vaak bij elkaar in huis, omdat zij een plek hebben gevonden via AEGEE-Leiden.

 

SIB-Leiden

Ondanks het feit dat er meerdere huizen zijn waar enkel SIB-leden wonen, is er weinig huizencultuur binnen SIB-Leiden.

S.W.V. Plankenkoorts

Er zijn leden die samen wonen, maar plankenkoorts heeft geen verenigingshuizen.

 

A.S.V. Prometheus

Alhoewel er zeker wel huizen zijn waar meerdere Prometheanen samen wonen, is het niet zo dat er specifieke verenigingshuizen zijn.

 

Het Duivelsei

Duivelsei kent geen officiële verenigingshuizen.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Helaas biedt Aquamania geen verenigingshuizen aan.

 

Leiden Debating Union (LDU)

LDU heeft geen ledenhuizen, maar we hebben wel leden die samenwonen.

9. Ik wil mijn vereniging bezoeken op een vaste dag om bijvoorbeeld te borrelen, sporten, repeteren of een andere activiteit bij te wonen.

NSL

NSL heeft elke donderdag dispuutsavond: lekker eten, een avond met bijbelkring, geestelijke verdieping en gezelligheid met je dispuut en daarna een borrel met alle leden!

 

L.V.V.S. Augustinus

De Augustijnse week zit helder in elkaar. Op maandag is er Cordialenborrel, op dinsdag huisavond, op woensdag Gezelschapsborrel, op donderdag zijn veel subverenigingen actief (zoals theater en sport) en vergaderen commissies, en op vrijdag sluiten we de week feestelijk af met een Dixo. Hierbij is alles vrijblijvend en niets verplicht!

 

SSR-Leiden

SSR-Leiden is vijf dagen per week open voor borrels, feesten en andere activiteiten. Onze grootste vaste borrelavond is de dinsdagavond.

 

Ichthus

De woensdagavond is een verplichte avond waarop er een Bijbelstudie, lezing of andere activiteit plaatsvindt.

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Bij Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo wordt er elke donderdag van 20:00 tot 22:00 gerepeteerd. Aansluitend is er gelegenheid voor een traditionele borrel.

 

Panoplia

Panoplia heeft altijd activiteiten op dinsdag, en meestal ook op donderdag.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

Onze vaste verenigingsavond is maandagavond. Daarop repeteren (kamer)koor en orkest, waarna we de avond gezamenlijk met een borrel voortzetten. Andere activiteiten vinden verspreid over de week plaats.

 

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

LSD heeft twee vaste dagen verenigingsavonden, de maandag en de donderdag. Op deze twee dagen is er altijd gelegenheid om avond te eten en te borrelen in ons pand. Daarnaast is er vaak een leuke activiteit gepland: theorieles of praktijkles voor de duikopleiding, maar ook niet duikgerelateerd evenement zoals een filmavond, spelletjesavond, feestje, speciaal diner etc. Verder is er tijdens het duikseizoen (april-oktober) vrijwel elk weekend een duikdag.

 

AEGEE-Leiden

De vaste borrelavond van AEGEE-Leiden is op dinsdagavond. Andere activiteiten zijn minder gebonden aan een dag van de week, maar vinden vaak plaats op donderdag. Verder organiseren wij zo’n vier keer per jaar een weekend weg en vinden de langere reizen op verschillende momenten plaats.

 

SIB-Leiden

Woensdagavond is de verenigingsavond. Iedere woensdag zal er een activiteit zijn waar je als lid aan kan deelnemen.

 

S.W.V. Plankenkoorts

Plankenkoorts biedt een borrel en 3 windsurflessen per week aan. Deze zijn niet verplicht, maar wel heel leuk! Hiernaast zijn er nog veel andere activiteiten zoals kampen, surftrips en feesten.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Aquamania heeft op vaste dagen trainingen die het hele jaar door hetzelfde zijn en daarnaast organiseren we maandelijks een activiteit en een borrel.

 

Leiden Debating Union (LDU)

Elke dinsdag en donderdagavond om 19:00 debateren we, waarna we steevast doorgaan naar onze vaste kroeg voor een borrel. Daarnaast organiseren we ook non-debat gerelateerde activiteiten.

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Donderdagavond is onze vaste verenigingsavond. Op deze avond eet je van te voren samen met je jaargroep of eetkring. Hierna is er een activiteit, die afgesloten wordt met een borrel. Daarnaast is er één keer in de twee weken bijbelkring. Dit kan op maandag, dinsdag of woensdag – net wat jou uitkomt. De verenigingsavond is dus wel vast, maar zeker niet verplicht.

 

L.S.V. Minerva

Op maandag, woensdag en vrijdag zijn onze borrelavonden. Je kan die dagen maar ook op donderdag op Sociëteit eten. Naast de ‘vaste’ borrelavonden zijn er nog veel andere evenementen die door het jaar heen en alle dagen van de week plaatsvinden.

 

A.L.S.V. Quintus

Alle disputen borrelen óf op de maandagen óf op de donderdagen op onze vereniging. De dinsdagen staan in het teken van onze huizen en de woensdagen in het teken van alle commissies die Quintus rijk is. Ook op vrijdag is er eigenlijk altijd wel iets te doen, van een feestje tot een lezing tot een dispuutsactiviteit. Naast je vaste borreldag staat het je dus vrij om de rest van de week ook naar onze vereniging te komen!

 

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Iedere maandag- en donderdagavond heeft Asopos de Vliet haar soosavonden waar je kan borrelen en ook mee kan eten. Deze zijn niet verplicht, maar worden wel drukbezocht.

 

K.S.R.V. Njord

Ongeveer 360 dagen per jaar wordt er op Njord gesport. Elke dinsdag vindt de borrel op Njord plaats waar leden elkaar naast het sporten ontmoeten. Ook is er gedurende het jaar een grote verscheidenheid aan activiteiten waar veel leden op af komen.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Op dinsdag is onze vaste borreldag, waar we ook samen eten. Daarnaast organiseren we (zeil)activiteiten op verschillende momenten door de week heen, ook in het weekend.

 

VSL Catena

Catena biedt een maandelijkse borrel, maandelijkse dixo’s en feesten en vaste wekelijkse activiteiten, zoals twee keer per week een film in de filmzaal, een keer per week D&D en nog veel meer! Verder ben je elke dag van de week welkom om zelf of met een groepje vrienden te komen om te borrelen of te relaxen.

 

A.L.S.K.V. Levitas

Op maandag hebben we een maaltijd waar je jezelf voor in kan schrijven, en verder heb je de keuze om je aan te sluiten bij allerlei vaargroepjes, waarvan de een regelmatiger vaart dan de ander. Op Levitas is niks verplicht, maar wel altijd gezellig.

 

de Dinsdag Avond Club

Dinsdag is onze vaste dag. Op deze dag kan er gedineerd worden en vinden de SubClubs en de vaste borrel plaats. Eens in de maand is er een introfeest waarbij je vrienden van buiten de vereniging mee kan nemen. Regelmatig organiseren we ook op andere dagen activiteiten of borrels.

 

A.S.V. Prometheus

Prometheus komt altijd samen op de woensdag voor een lezing met aansluitend daarop een borrel. Mocht je dan nou net niet kunnen, dan zijn er nog genoeg activiteiten op andere dagen, zoals uitjes in het weekend, toneel op maandag en gildeactiviteiten de hele week door.

Het Duivelsei

Bij Duivelsei worden activiteiten afgewisseld tussen een aantal vaste weekdagen, zodat je ook andere activiteiten kan ondernemen. Flexibiliteit staat centraal.

10. Ik vind het leuk als ik verenigingskleding draag naar bijvoorbeeld een borrel.

L.V.V.S. Augustinus

De cordialen en gezelschappen op Augustinus dragen vaak kenmerkende kleding, om zich zo te onderscheiden. Damescordialen dragen vaak een gemeenschappelijk leuk shirt, mannencordialen een gemeenschappelijke das en gezelschappen hebben allerlei dingen zoals een gekleurde overall of een opvallende broek of trui.

 

A.L.S.V. Quintus

Alle disputen hebben hun eigen kleding, van dispuuttruien/-shirts/-broeken tot een complete garderobe! Ontzettend leuk en handig, zo zie je meteen wie bij welk dispuut zit.

 

K.S.R.V. Njord

Als vereniging zijn we trots op onze geschiedenis en houden we vast aan een aantal mooie tradities. Zo hebben we de ongeschreven regel dat Njordleden correct gekleed naar borrels en wedstrijden komen. Dit houdt bijvoorbeeld voor mannen in dat zij een jasje met das dragen.

NSL

Bij NSL dragen veel mensen dispuutskleding, maar is dat niet verplicht. Jasje dasje vinden wij mooi, maar een trui is ook prima!

 

SSR-Leiden

SSR-Leiden kent bijna geen verenigingskleding, echter onze negentien disputen hebben vaak hun eigen kleding en die dragen zij naar bijvoorbeeld de borrel.

 

Panoplia

Panoplia heeft een bescheiden eigen kledingcultuur met eigen producten.

 

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

Bij ons mag je dragen waar je zelf blijf van wordt. Uiteraard biedt LSD leuke verenigingskleding aan voor de borrels. Vooral tijdens weekenden vinden leden het leuk om te shinen in de kleurrijke hoodies, t-shirts of mutsen!

 

AEGEE-Leiden

Op onze borrels zal je relatief wat leden in verenigingskleding zien. Dit kan dispuutskleding zijn, maar ook commissiekleding of algemene AEGEE-Leiden-merchandise. Dit is uiteraard niet verplicht.

 

L.S.V. Minerva

Wij hebben een aantal kledingmores ook wel kleding voorschriften waar leden zich aan moeten houden. Verder ben je binnen deze regels vrij om je te kleden zoals je zelf wil. Twee voorbeelden zijn dat de mannen een pak dragen en je geen sneakers aan mag.

Ichthus

We zijn op Ichthus heel divers, waardoor sommige mensen met de Ichthus das op de borrel verschijnen, komen ook veel mensen in hun ‘normale’ kleding.

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Bij Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo staat het je vrij om te dragen wat je wilt als je naar de repetitie of borrel komt. Tijdens grote concerten kun je echter besluiten tot het dragen van de verenigingsdas.

 

SIB-Leiden

SIB-Leiden heeft zoals vele vereniging verenigingskleding. Dit wordt regelmatig gedragen, maar er wordt niet standaard verwacht dat je dit draagt. Bij officiële evenementen, wat er bij SIB-Leiden relatief veel zijn, dragen we tenue de ville met een SIB-das/SIB-strikje.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Aquamania biedt verenigingskleding aan, zowel zwem- als gewone kleding. Het is echter niet verplicht deze te dragen.

 

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Op de borrel mag je dragen wat je wil. Sommige leden komen jasje-dasje, maar anderen meer casual. Tijdens lezingen en vergaderingen wordt er wel stijlvolle kleding gedragen.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Het is bij verenigingsactiviteiten helemaal niet verplicht om verenigingskleren te dragen, maar we hebben het wel en het mag natuurlijk wel. Onze verenigingskleren bestaan vooral uit relax kleren, zoals een warme trui. Verder dragen de mensen die lid zijn van een dispuut ook wel eens hun dispuutskleren.

 

VSL Catena

Catena heeft enkel een verenigingsdas. Commissies zullen geregeld in commissiekleding te zien zijn en het staat iedereen vrij om een genootschap te vormen of te joinen en daar groepskleding voor te bedenken.

 

Het Duivelsei

Bij Duivelsei wordt vrijblijvend verenigingskleding gedragen, maar je wordt zeker niet verplicht om dit te doen.

 

Leiden Debating Union (LDU)

Hoewel er geen verplichte kleding is, is er wel de mogelijkheid en gewoonte om verenigingskleding te kopen en te dragen op de avonden, wedstrijden en natuurlijk daarbuiten.

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Op Asopos de Vliet hebben veel ploegen en vloten (disputen) eigen kleding. Deze kun je dragen naar de soos. Dit is echter niet verplicht. Daarnaast heeft Asopos ook een eigen kledinglijn.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

Voor een concert kleden we ons natuurlijk netjes aan, maar daarbuiten dragen we wat we willen.

 

S.W.V. Plankenkoorts

We hebben vette shirtjes, maar niemand verplicht je om die te dragen.

A.L.S.K.V. Levitas

Trek aan wat je wil, op Levitas is niks verplicht.

 

de Dinsdag Avond Club

DAC legt geen kledingvoorschrift op.

 

A.S.V. Prometheus

Prometheus heeft wel erg mooie verenigingskleding (waaronder sokken!), maar het is absoluut niet nodig dit te dragen. Je staat geheel vrij om de kleding te dragen waar jij je comfortabel bij voelt.

11. Ik wil lid worden bij een vereniging waar ik een hobby deel met mijn verenigingsgenoten.

K.S.R.V. Njord

Alle Njordleden hebben gemeen dat ze er van houden om te sporten. Roeien is een echte studentensport en de meeste leden hebben nog nooit in een roeiboot gezeten voordat ze zich inschreven bij Njord. Een groot deel zal een of twee keer per week in de boot stappen, maar het is ook mogelijk om al vanaf je eerste jaar op nationaal niveau topsport te bedrijven. Daarnaast kent onze vereniging enkele leden die de Olympische Spelen hebben behaald nadat ze zijn begonnen in hun studententijd op Njord.

 

Het Duivelsei

Ik hou erg van spelletjes, games en dergelijken en wil dit graag kunnen doen op activiteiten met leden.

 

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

Duiken is natuurlijk de leukste hobby die er is! Het is leuk om een hobby te delen met je medeleden, want zo kun je samen nieuwe avonturen beleven, beter worden en heb je altijd een leuk gespreksonderwerp!

 

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

De basis van een lidmaatschap van Asopos de Vliet is roeien.

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Bij Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo delen de leden één passie: het maken van muziek. Dit resulteert in een verbondenheid tussen de leden en maakt het mogelijk om andere muziekfans te leren kennen en samen met hen nieuwe initiatieven zoals een band of zanggroep op te zetten.

 

SIB-Leiden

Onze vereniging heeft, naast vele andere activiteiten, een focus op (internationale) politiek.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Iedereen die lid is bij Aquamania deelt een passie voor zwemmen en/of waterpolo.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Als jij een passie hebt voor zeilen is het natuurlijk heel leuk om dat te kunnen delen met je mede leden! Echter, er worden ook vaak genoeg mensen lid die nog nooit in een boot hebben gezeten en die zijn ook van harte welkom.

 

S.W.V. Plankenkoorts

Bij Plankenkoorts staat windsurfen centraal, wat een chille hobby is om te delen met elkaar

 

A.S.V. Prometheus

Bij Prometheus draait het niet om één specifieke hobby, maar is er juist een erg divers aanbod. Als lid kan je zelf een groep (gilde) oprichten, gebaseerd op je eigen interesse.

 

Leiden Debating Union (LDU)

Debatteren!

A.L.S.V. Quintus

Quintus kent meerdere sub-verenigingen waar je met leden van elke jaarlaag en elk dispuut samen een gedeelde hobby kan oppakken. Zo is er een klaverjas-sub, een schaak-sub en zijn er verscheidene sportteams.

 

VSL Catena

Er lopen op Catena veel muzikanten, spelletjesliefhebbers, borrelaars, D&D-spelers, TCG-spelers, videogamers etc. rond! Er is vaak voor elk wat wils.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

Bij CM houden we van allerlei soorten muziek. Sommigen doen dit al langer, anderen leren bij ons het plezier van zingen kennen. Ervaring is geen vereiste!

 

A.L.S.K.V. Levitas

Op Levitas is de verbindende factor natuurlijk kanoën/kajakken, maar naast peddelen organiseren we nog van alles.

 

de Dinsdag Avond Club

Door middel van onze SubClubs leer je bij DAC jouw interesses kennen, en daarbij ook andere leden die jouw interesses delen.

AEGEE-Leiden

“AEGEE-Leiden is niet verbonden aan één specifieke hobby, maar een hobby die veel leden uiteraard delen is reizen. Daarnaast heeft AEGEE-Leiden een hoop collectieven. Collectieven zijn een zeer laagdrempelig groepsverband die verbonden zijn aan een bepaald thema, zoals koken, voetbal (kijken), zingen, cocktails, spelletjes, sporten etc. ”

 

L.S.V. Minerva

Je kan je hobby delen met andere leden maar dit is geen verplichting. Een aantal voorbeelden zijn: sport, spel, streekgezelschappen, muziek, toneel en nog veel meer.

 

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Veel leden trekken samen op om een hobby of sport te beoefenen. Denk hierbij aan: samen zwemmen of een andere sport doen, samen naar concerten gaan, of lezingen bezoeken.

L.V.V.S. Augustinus

Augustinus is een vereniging die draait om gezelligheid, en is niet gebaseerd op één specifieke hobby. Hier focussen we niet op. Augustijnen delen wel vaak hobby’s en voeren die ook samen uit, binnen één van de vele subverenigingen.

 

NSL

Bij NSL deel je ongetwijfeld hobby’s met andere leden, maar muziek, sport of spelletjes hebben geen centrale rol binnen NSL.

 

SSR-Leiden

SSR-Leiden is een grote gezelligheidsvereniging waar veel mogelijk is: we hebben sportteams, theaterclubs, een culturele commissie en we gaan twee keer per jaar op reis.

 

Ichthus

Op Ichthus delen we niet per se een hobby, maar wel een levensbeschouwing. Voor ons allen staat het dienen van God namelijk centraal.

Panoplia

Panoplia biedt niets in deze vorm.

 

12. Ik wil via mijn vereniging kunnen sporten.

K.S.R.V. Njord

Je schrijft je in bij Njord om te sporten. Dit kan op het allerhoogste niveau waarbij je met een ploeg dagelijks traint om de beste van Nederland te worden, maar dit kan ook op een lager pitje waarbij je zelf de intensiteit zelf bepaalt. Daarnaast is er een sportcommissie die zich inzet om de leden kennis te laten maken met andere sporten.

 

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

Bij LSD kun je duiken waar en wanneer je maar wilt. Ook zwemmen we binnen LSD veel tijdens ons zwembaduur op donderdagavond. Het duikseizoen loopt ongeveer van april-oktober. Buiten deze maanden is het te koud om te duiken, maar dit betekent niet dat we dan stil zitten. Dan hebben we uiteraard het zwembaduur waar je door het hele jaar heen een duikje in het zwembad maken, bijvoorbeeld voor je opleiding of gewoon voor fun, of gewoon lekker zwemmen.

 

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Iedereen op Asopos de Vliet heeft de mogelijkheid om te roeien.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Je kan bij Aquamania zowel zwemmen als waterpoloën en deelnemen aan de studentencompetitie van beide sporten.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Zeilen kan bij onze vereniging op verschillend niveaus. Je kan heel fanatiek meedoen met wedstrijden, of je kan heerlijk op het voordek in de zon liggen. Alles is mogelijk!

 

S.W.V. Plankenkoorts

Plankenkoorts biedt 3 keer per week windsurflessen aan, en in de winter zoeken wij elkaar om te blijven sporten.

 

A.L.S.K.V. Levitas

Levitas is dé plek in Leiden om te kunnen genieten van welke kanosport dan ook. Polo, vlakwater, touren, wildwater, slalom, noem maar op!

A.L.S.V. Quintus

Er zijn een aantal Quintus’ sportteams volledig bestaand uit leden van onze vereniging. Je hoeft dus helemaal niet ieder weekend naar huis om te kunnen blijven voetballen of hockeyen! Zit jouw sport er net niet tussen? Je kan altijd je eigen team oprichten!

 

L.S.V. Minerva

Je kan via onze vereniging onder andere hockeyen, voetballen, paardrijden, squashen, zeilen, rugbyen en nog veel meer.

 

L.V.V.S. Augustinus

Augustinus kent veel subverenigingen, zoals muziek, theater en ook sport natuurlijk. Op dit moment hebben we een actieve hockey-, voetbal-, tennis-, volleybal-, rugby- en schaatssub waar alle leden zich bij aan kunnen sluiten.

 

SSR-Leiden

SSR kent een voetbal-, hockey- en hardloopteam.

de Dinsdag Avond Club

DAC is een gezelligheidsvereniging, en biedt daarbij ook de SportSub aan waarbij je in aanraking komt met verschillende sporten.

 

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Elk jaar wordt er met het landelijk verband een groot volleybaltoernooi (PVT) van drie dagen gehouden. Hier gaan we als vereniging vaak heen met meerdere teams. Ook trekken leden samen op om te sporten.

 

Ichthus

Hoewel we elk jaar een of meerdere sportavonden hebben, is dit geen centrale factor van onze vereniging.

VSL Catena

Catena biedt weinig mogelijkheden tot sporten, hoewel er geregeld vriendengroepjes samen gaan zwemmen, fitnessen of klimmen.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

Bij CM houden we ons vooral bezig met muziek. Daarbuiten is er de kans om een  balletje te trappen.

 

Het Duivelsei

Bij Duivelsei staan actieve activiteiten/sport niet centraal, maar worden er af en toe wel sportieve activiteiten georganiseerd. Dit soort activiteiten moeten zeker niet verplicht zijn.

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo biedt geen sportgelegenheid aan.

 

SIB-Leiden

SIB-Leiden heeft geen (banden met) sportgelegenheden.

 

A.S.V. Prometheus

Je kan vast wel mensen vinden die aanhaken als je samen wil gaan sporten, maar sport is niet het focuspunt van Prometheus.

 

AEGEE-Leiden

AEGEE-Leiden organiseert geen specifieke sportactiviteiten. Wel hebben we op onze reizen zeer sportieve hikes ;).

 

NSL

Via NSL kun je niet sporten.

 

Leiden Debating Union (LDU)

We houden het liever bij mentale uitdagingen en borrelen.

 

Panoplia

Panoplia biedt niets in deze vorm.

13. Ik vind het belangrijk dat mijn vereniging samen sporten op de eerste plek zet en ik gezelligheid als bonus krijg.

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

De basis van een lidmaatschap van Asopos de Vliet is roeien. Daarnaast hebben we een levendig sociëteitsleven.

 

K.S.R.V. Njord

Je schrijft je in bij Njord om te sporten. Dit kan op het allerhoogste niveau waarbij je met een ploeg dagelijks traint om de beste van Nederland te worden, maar dit kan ook op een lager pitje waarbij je zelf de intensiteit zelf bepaalt. Naast het roeien is er iedere dinsdagavond een borrel en worden er (bijna wekelijks) door commissies extra activiteiten georganiseerd.

 

S.W.V. Plankenkoorts

Plankenkoorts biedt 3 windsurflessen per week aan en gaat surfen wanneer het kan. Daarnaast is er iedere week een gezellige borrel en af en toe een feestje.

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Zelf zijn wij er nog niet uit of wij een zeilende borrel vereniging zijn of een gezellige zeilvereniging. Als je bij ons lid bent kan je elke dag in een boot zitten, of elke week langskomen op de borrel of een feest. We zijn dus erg divers!

 

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

Wij als duikvereniging vinden zowel duiken als gezelligheid ontzettend belangrijk. Het duiken zelf is al gezellig, je gaat met je buddy te water en achteraf heb je elkaar zoveel te vertellen over hoe geweldig het zicht was, wat voor toffe beesten je gezien hebt, dat het een relaxte duik was, etc. Naast dat er natuurlijk genoeg mogelijkheden zijn om het water in te duiken, organiseren we ook genoeg niet duik-gerelateerde activiteiten! Buiten de standaard borrels zijn er feestjes, filmavonden, spelletjesavonden en andere leuke evenementen.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Samen sporten is de belangrijkste activiteit bij Aquamania. Daarnaast organiseren wij andere activiteiten.

 

A.L.S.K.V. Levitas

Op Levitas is de verbindende factor kanoën/kajakken, maar daarnaast worden ook nog andere activiteiten georganiseerd, die soms wel, soms niet te maken hebben met kanoën/kajakken.

A.L.S.V. Quintus

Gezelligheid staat bij Quintus centraal, een verenigingssportteam is een bonus.

 

L.S.V. Minerva

Op de eerste plaats staan bij ons vriendschappen maken en persoonlijke ontwikkeling, maar sporten kan natuurlijk ook.

 

L.V.V.S. Augustinus

Augustinus is een gezelligheidsvereniging. Dit houdt in dat gezelligheid en mensen leren kennen bij ons op plek 1 staan. Natuurlijk kan je bij ons ook sporten, maar dat is een bijzaak.

 

de Dinsdag Avond Club

DAC focust zich op gezelligheid en vriendschap en legt een grote nadruk op verschillende soorten activiteiten.

 

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Gomarus kent drie doelen: geloofsopbouw (zoals bijbelkringen), academische vorming (denk aan lezingen) en ontspanning (gezelligheidsactiviteiten en borrels). Sporten staat voor ons dus niet op nummer één.

 

Ichthus

Sporten staat niet centraal binnen Ichthus, hoewel er wel verschillende initiatieven zijn zoals een hardloopgroep

SSR-Leiden

SSR-Leiden is een gezelligheidsvereniging waar sporten een optie is, maar niet de boventoon voert.

 

VSL Catena

Gezelligheid staat bij Catena centraal, sporten is een eventuele bonus.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

Bij CM houden we ons vooral bezig met muziek. Daarbuiten is er de kans om een  balletje te trappen.

 

Het Duivelsei

Gezelligheid is bij Duivelsei belangrijker dan sport. Wij gebruiken het spelen van spelletjes om gezelligheid te creëren.

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo biedt geen sportgelegenheid aan.

 

SIB-Leiden

SIB-Leiden heeft geen (banden met) sportgelegenheden.

 

A.S.V. Prometheus

Sport is niet de focus bij Prometheus.

 

AEGEE-Leiden

AEGEE-Leiden organiseert geen specifieke sportactiviteiten. Wel hebben we op onze reizen zeer sportieve hikes ;).

 

NSL

Gezelligheid en het christelijk geloof staan bij NSL op 1!

 

Panoplia

Sporten speelt geen rol van betekenis binnen Panoplia.

 

Leiden Debating Union (LDU)

We houden het liever bij mentale uitdagingen en borrelen. Gezelligheid vinden bij belangrijker dan sport.

14. Spelletjes spelen moet een centrale rol spelen binnen mijn vereniging.

Het Duivelsei

Bij Duivelsei staat het spelen van spelletjes, games en dergelijke centraal.

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

Op LSD worden er regelmatig (digitale) spelletjes gespeeld tijdens spelletjes avonden. Daarbovenop gaan we vijf keer per jaar naar Zeeland en nemen we een grote bak met allemaal spelletjes mee. We hebben ook een verenigingsspel Perudo!

 

VSL Catena

Er worden veel table-top spelletjes gedaan op Catena (bordspellen, kaartspellen etc.), maar men is er ook niet vies van een goed potje bierpong, tafelvoetbal of poolen. De laatste tijd is men in de ban van Super Smash Bros.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

Muziek maken staat bij ons centraal. Op onze andere activiteiten komen de spelletjes tevoorschijn.

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Het spelen van spelletjes van spelen heeft geen centrale rol binnen Aquamania, alhoewel er van tijd tot tijd wel spelletjes gespeeld worden bij verschillende activiteiten, wedstrijden of toernooien.

 

A.L.S.K.V. Levitas

Op Levitas worden er wel spelletjesavonden georganiseerd, maar dit is heeft geen centrale rol binnen de vereniging.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Op onze borrels worden weleens spelletjes uit de kast getrokken, maar het staat niet centraal in onze vereniging.

 

A.L.S.V. Quintus

Ondanks dat het geen centrale rol speelt binnen de vereniging is er altijd wel iemand in voor een potje!

 

L.S.V. Minerva

Spelletjes spelen neemt geen centrale rol in binnen onze vereniging. Wel is er in de zaal een schaak en damtafel te vinden. Ook kan je pakjes kaarten en dobbelstenen krijgen om een spel mee te spelen.

 

de Dinsdag Avond Club

DAC focust zich op gezelligheid en vriendschap en legt een grote nadruk op verschillende soorten activiteiten.

 

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Gomarus kent drie doelen: geloofsopbouw (zoals bijbelkringen), academische vorming (denk aan lezingen) en ontspanning (gezelligheidsactiviteiten en borrels). Spelletjes spelen staat voor ons dus niet op nummer één.

 

A.S.V. Prometheus

Bij Prometheus zijn er genoeg mensen die verzot zijn op het spelen van spelletjes, maar het heeft geen centrale rol. Gedurende het jaar zijn er echter wel enkele spelletjesavonden.

 

Panoplia

Er zijn genoeg mensen die spelletjes leuk vinden, maar het wordt niet structureel aangeboden.

 

Leiden Debating Union (LDU)

Hoewel wij geen spelvereniging zijn, worden er door sommige van onze leden regelmatig spelavonden georganiseerd.

K.S.R.V. Njord

Spelletjes spelen heeft op Njord geen centrale rol.

 

S.W.V. Plankenkoorts

Wij surfen.

 

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

De basis van een lidmaatschap van Asopos de Vliet is roeien. Daarnaast hebben we een levendig sociëteitsleven.

 

L.V.V.S. Augustinus

Augustinus kent veel gewoontes en activiteiten, en vanuit onze kern zijn we een gezelligheidsvereniging. Dit uit zich echter het meeste in mensen leren kennen en borrelen, en niet binnen spelletjes spelen als hoofdactiviteit.

 

Ichthus

Hoewel er op weekenden we spelletjes worden gespeeld, staat dit niet centraal.

 

SSR-Leiden

Spelletjes spelen geen centrale rol binnen SSR-Leiden.

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Bij Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo speelt het spelen van spelletjes geen centrale rol.

 

SIB-Leiden

SIB-Leiden heeft weinig met spelletjes spelen.

 

AEGEE-Leiden

Het spelen van spelletjes is geen hoofdactiviteit van AEGEE-Leiden. Wel hebben we een spelletjescollectief met een aantal spelletjesliefhebbers.

 

NSL

Een kaartspelletje op de borrel ja, maar spelletjes spelen geen centrale rol binnen NSL.

15. Ik wil dat mijn vereniging veel reizen organiseert.

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

Duiken kun je in de omgeving doen, maar is natuurlijk supergaaf om in het buitenland te doen! Daarom maken we met de vereniging eens per jaar een buitenland reis zoals naar de Azoren, Spanje, Egypte of andere prachtige duikbestemming. Verder duiken we 5 keer per jaar een weekend in Zeeland. Ook gaan we eens per jaar een weekend naar België. Heb je iets anders in gedachten? Onofficieel wordt er ook genoeg gereisd. Regelmatig zoeken leden elkaar op om samen ergens heen te gaan.

 

S.W.V. Plankenkoorts

Plankenkoorts gaat waar de wind en golven zijn. Daarom hebben wij surftrips naar Portugal, Marokko, Frankrijk, Denemarken, Schotland, Ierland en nog veel meer!

 

AEGEE-Leiden

AEGEE-Leiden wordt gekenmerkt door haar reislustige karakter. Naast zo’n 4 weekenden weg die per jaar worden georganiseerd, gaan we ook zo’n 4 keer per jaar langer op reis. Dit varieert van bijvoorbeeld een stedentripje in december naar een langere reis in de zomer. Ook biedt het Europese netwerk van AEGEE bijzonder veel mogelijkheden om te reizen naar alle uithoeken van het continent.  Onze 170 zusterverenigingen organiseren ook een hoop activiteiten, reizen en evenementen dus er is altijd wel ergens iets te doen!

A.L.S.V. Quintus

Ieder jaar wordt er een verenigingswintersport georganiseerd: de Quintersport. Daarnaast gaan alle disputen ook ieder jaar weekendjes weg en maken zij eens in de 2 jaar een grotere reis: de midlustrumreis en de lustrumreis. Onze disputen zijn afgelopen jaren onder andere afgereisd naar Belize, Guatemala, Indonesië, Kenia & Sri Lanka!

 

de Dinsdag Avond Club

Jaarlijks worden er vanuit DAC veel reizen georganiseerd. Zo gaan we op liftwedstrijd, wintersport, citytrip, grote reis en meer.

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo organiseert een gezellig weekend in september en een jaarlijkse reis in mei. Afgelopen jaar zijn we bijvoorbeeld naar Lille afgereisd.

 

SIB-Leiden

SIB-Leiden organiseert meerdere reizen per jaar, van de jaarlijkse Brusselreis tot de Zomerreis naar Georgië en Armenië.

 

Leiden Debating Union (LDU)

Elke universiteit in de wereld organiseert debatwedstrijden en dat geeft onze leden de mogelijkheid om heel de wereld rond te reizen. De meeste van onze leden hebben er dan ook al de nodige vlieguurtjes op zitten.

L.S.K.O. Collegium Musicum

Onze tournees naar het buitenland zijn een tweejaarlijks hoogtepunt met veel concerten, feestjes, bezienswaardigheden en gezelligheid.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Aquamania organiseert geen aparte reizen, maar de studentencompetitie van zowel zwemmen als waterpolo wordt georganiseerd door het hele land heen.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Zowel binnen als buiten Nederland gaan wij redelijk vaak op zeilweekenden. Daarnaast kan je ook bij ons op skivakantie en trekken de disputen er vaak ook op uit.

 

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Tweemaal per jaar hebben we een weekendje weg binnen Nederland. Ook organiseren we een liftweekend naar het buitenland. Daarnaast kennen we de Rembrandtreis: tijdens deze reis gaan de leden één dag naar een willekeurige stad.

 

A.S.V. Prometheus

Prometheus organiseert drie reizen in het jaar. Er is dus genoeg mogelijkheid met Prometheanen op reis te gaan, maar het is niet het centrale punt van de vereniging.

 

SSR-Leiden

SSR-Leiden gaat twee keer per jaar op verenigingsreis.

VSL Catena

Catena regelt vooralsnog geen reizen vanuit de vereniging. Er zijn echter veel vriendengroepen die besluiten met elkaar op vakantie te gaan!

 

A.L.S.K.V. Levitas

Vanuit Levitas worden er enkele reizen georganiseerd, voornamelijk naar wildwatergebieden of voor zeetochten.

 

Panoplia

Panoplia organiseert wel reizen, maar niet veel.

 

K.S.R.V. Njord

Njord staat niet bekend als een reisvereniging. Toch worden er in het verenigingsjaar wel een aantal reizen georganiseerd. Zo gaan we jaarlijks met een delegatie naar Venetië en Dublin om deel te nemen aan roeiwedstrijden en wordt er ieder jaar een skireis georganiseerd. Daarnaast zijn er ieder weekend wedstrijden die plaatsvinden door het hele land.

 

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Vanuit Asopos de Vliet wordt er een jaarlijkse skivakantie georganiseerd.

 

L.V.V.S. Augustinus

Augustinus kent een aantal reizen per jaar, zoals een Skireis en een Culturele Reis, maar dit is niet waar de vereniging om draait. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om met je cordial of gezelschap op reis te gaan, wat veel groepen ook elke zomer doen!

 

Ichthus

Eens in de vijf jaar gaan we op Lustrumreis, daarnaast zijn er initiatieven vanuit de vereniging zelf.

L.S.V. Minerva

De vereniging organiseert geen reizen. Wel zie je dat leden binnen de jaarclub of binnen een subcommissie vakanties organiseren.

 

NSL

Met je dispuut ga je bij NSL op zomervakantie, maar we bieden geen reizen aan voor alle leden.

 

Het Duivelsei

Bij Duivelsei vinden wij reizen niet essentieel.

16. Mijn vereniging moet internationaal georiënteerd zijn.

AEGEE-Leiden

AEGEE-Leiden is onderdeel van een Europees netwerk van 170 zusterverenigingen, verspreid door heel continentaal Europa. Binnen het netwerk is onwijs veel te beleven: naast dat er per jaar 3 evenementen voor het hele netwerk worden georganiseerd, biedt iedere AEGEE-‘local’ een hoop activiteiten aan. Dit varieert van inhoudelijke activiteiten naar gezelligheidsactiviteiten. Iets wat er uit springt is het Summer University-project. Elke zomer worden er door het hele netwerk meer dan 50 Summer Universities georganiseerd door het hele netwerk, waarbij bij elke zo’n 30 deelnemers vanuit het hele netwerk bij elkaar komen voor een tot twee onvergetelijke weken!

 

SIB-Leiden

SIB staat voor “Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen”. Naast de gezelligheid die een studentenvereniging biedt heeft SIB dus als speciaal voordeel dat je erg veel leert van internationale betrekkingen/politiek.

 

Leiden Debating Union (LDU)

Een significant deel van onze leden zijn internationals. In tegenstelling tot andere verenigingen zorgen wij ervoor dat er juist veel plek is voor een mengelmoes van Nederlanders en internationals.

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

LSD kent geen zusterverengingen in het buitenland. Internationale leden zijn van harte welkom en het is leuk om te zien dat steeds meer internationals zich aansluiten bij de vereniging. Ook bieden we onze opleiding in het Engels aan, om zo een leuke diversiteit binnen de vereniging te bevorderen.

 

A.L.S.V. Quintus

Iedereen mag bij Quintus lid worden, ongeacht zijn of haar afkomst. Ondanks dat onze focus niet op internationalisering ligt, hebben we wel een speciale commissie die activiteiten organiseert waarbij onze leden en de leden van de internationale studentenverenigingen samen komen. Ontzettend handig als je van plan bent een deel van je studie in het buitenland te doen!

 

VSL Catena

Op Catena is er ruimte voor zowel Nederlandse als internationale studenten.

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo richt zich vooral op cultuur binnen Nederland. Desondanks hebben wij jaarlijks enkele internationale leden.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Wij organiseren geen internationale reizen of hebben zusterverenigingen in het buitenland, maar wij hebben wel een relatief groot percentage buitenlandse leden.

 

L.S.V. Minerva

Wij hebben de mogelijkheid tot een internationaal lidmaatschap, zo kunnen internationale studenten voor de duur van een jaar lid worden zonder de KMT te doorlopen.

S.W.V. Plankenkoorts

Plankenkoorts biedt niets speciaal voor internationale leden, maar iedereen is welkom!

 

de Dinsdag Avond Club

DAC is niet internationaal georiënteerd, wel zijn internationals welkom.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

Onze tournees naar het buitenland zijn een tweejaarlijks hoogtepunt met veel concerten, feestjes, bezienswaardigheden en gezelligheid. In Nederland vinden veel studenten uit alle landen van de wereld aansluiting in onze vereniging. De taal van de muziek spreken immers allemaal!

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Bij De Blauwe Schuit zijn internationals lid, maar de voertaal op onze vereniging is Nederlands (dus ook tijdens de zeillessen).

 

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Gomarus kent drie doelen: geloofsopbouw (zoals bijbelkringen), academische vorming (denk aan lezingen) en ontspanning (gezelligheidsactiviteiten en borrels). Internationale oriëntatie is daar niet één van.

 

A.L.S.K.V. Levitas

We hebben op Levitas voornamelijk Nederlandse leden, maar we staan ook open voor internationals.

 

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Asopos de Vliet biedt ook voor internationale studenten een plekje.

 

K.S.R.V. Njord

Njord staat open voor alle studenten. Jaarlijks hebben we enkele internationale studenten, maar het overgrote deel van onze roeiers komt uit Nederland. Iedereen volgt hetzelfde traject.

 

L.V.V.S. Augustinus

Er is bij Augustinus ruimte en aandacht voor internationale studenten, maar we zijn een Leidse vereniging en Leiden en iedereens studie hier staat dan ook centraal.

A.S.V. Prometheus

Bij Prometheus is de voertaal Nederlands, en de meeste lezingen worden ook in het Nederlands gegeven. Internationale studenten zijn wel altijd welkom om langs te komen.

 

SSR-Leiden

Als internationale student mag je lid worden bij SSR-Leiden, maar de voertaal is Nederlands.

 

Panoplia

Panoplia is nauwelijks internationaal georiënteerd.

 

Ichthus

Hoewel iedereen welkom is, zijn er over het algemeen geen buitenlandse studenten lid.

 

Het Duivelsei

Bij Duivelsei vinden we internationale oriëntatie niet essentieel.

 

NSL

Bij NSL zijn geen internationals lid en zijn we ook niet internationaal georiënteerd.

17. (Het maken van) muziek moet een belangrijke rol innemen binnen mijn vereniging.

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Voor Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo is het maken van muziek de belangrijkste pijler van de vereniging. Als lid maak je deel uit van het grootkoor of het orkest en werk je toe naar enkele grote concerten. Daarnaast kun je deelnemen aan een selectiekoortje voor dames, ons kamermuziekgezelschap of de band.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

Als studentenkoor en orkest voeren we per jaar drie mooie programma’s uit, met daarin alles van klassiek tot modern. ?

VSL Catena

Catena zit propvol met muzikanten. Er is een piano, een verenigingsband, een a-capella-groep en mensen nemen vaak hun eigen instrumenten mee om samen te jammen of te oefenen!

 

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Verschillende leden maken zo nu en dan muziek met elkaar, en we organiseren meerdere sing-ins per jaar. Ook kent Gomarus meerdere verenigingsliederen, waarvan één zelfs vierstemmig is!

 

Panoplia

Muziek speelt een belangrijke rol in de christelijke cultuur van Panoplia.

 

Ichthus

Op Ichthus wordt er veel gezongen en muziek gemaakt in de vorm van praise&prayer

A.L.S.V. Quintus

De focus van Quintus ligt niet op muziek, maar we hebben wel meerdere verenigingsbandjes, een jaarlijkse musiQal en de kans om te shinen achter de draaitafels in onze DJ-commissie!

 

de Dinsdag Avond Club

DAC biedt de MuziekSub aan met 3 bands met elk zijn eigen genre. Bij de DJ Sub leer je van experts plaatjes draaien.

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

LSD houdt zich niet bezig met het ontwikkelen van muzikale talenten. We vinden het leuk om naar een playlist te luisteren tijdens borrelavonden, te dansen op de muziek van de DJ tijdens feestjes en uiteraard hartstikke tof als leden hun muzikale kunsten delen tijdens de borrels, feestjes en duikreizen.

 

L.S.V. Minerva

Muziek kan een hele belangrijke rol innemen binnen de vereniging maar dat is heel erg persoonsgebonden. Zo kunnen leden bij Sempre Crescendo, of in een bandje gaan spelen maar ook bijvoorbeeld bij het Leids studenten toneel.

 

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Asopos de Vliet heeft een dj-commissie voor al onze feesten en een eigen huisband.

 

A.S.V. Prometheus

Prometheus heeft geen orkest, koor of huisband. Wel wordt er tweemaal in het jaar een open podium georganiseerd, waarbij leden hun muzikale talenten kunnen vertonen.

AEGEE-Leiden

AEGEE-Leiden is niet specifiek gericht op het maken van muziek.

 

SIB-Leiden

SIB-Leiden heeft weinig met muziek.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Muziek heeft geen centrale rol binnen Aquamania

 

S.W.V. Plankenkoorts

Wij surfen.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Bij De Blauwe Schuit speelt het maken van muziek niet een rol.

 

A.L.S.K.V. Levitas

Vanuit Levitas worden er geen muziekgerelateerde dingen georganiseerd.

 

L.V.V.S. Augustinus

Augustinus draait om gezelligheid en borrelen met je cordial, huis, commissie of gezelschap. Er zijn zeker Augustijnse bandjes actief, maar dat zien wij niet als onze hoofdactiviteit.

 

SSR-Leiden

Je kan bij SSR-Leiden platen leren draaien en repeteren met onze huisband, echter speelt muziek geen grote rol in onze vaste verenigingsstructuur.

 

K.S.R.V. Njord

De focus ligt bij Njord op het roeien. Wel hadden we afgelopen jaar een eigen band en is er een commissie die zich bezig houdt met het draaien van muziek op feesten.

 

Het Duivelsei

Het maken van muziek speelt geen belangrijke rol op Duivelsei.

 

NSL

Bij NSL hebben we verschillende bands en muzikanten, maar muziek maken speelt geen belangrijke rol voor de hele vereniging.

 

Leiden Debating Union (LDU)

Los van het gejuich voor onze sprekers wordt er bij LDU geen muziek gemaakt.

18. Ik vind het leuk als mijn vereniging lezingen organiseert die ik minimaal één keer per maand kan bezoeken.

A.S.V. Prometheus

Prometheus is de enige vereniging in Leiden die elke week een lezing organiseert. Het aanbod is ontzettend divers, en sprekers van elke mogelijke achtergrond komen langs.

 

SIB-Leiden

SIB-Leiden organiseert regelmatig lezingen. Hierbij moet je denken aan lezingen van minister Sigrid Kaag over ontwikkelingssamenwerking, of een lezing van Dick Schoof over zijn werk bij de AIVD.

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Gomarus heeft ongeveer één keer in de maand een lezing. De onderwerpen zijn veelzijdig, maar voornamelijk christelijk of wetenschappelijk. Ook hebben we lezingen en mini-lezingen/workshops die door leden zelf gehouden worden.

 

Panoplia

Panoplia organiseert vrijwel elke maand een lezing voor haar leden.

 

Ichthus

Ongeveer een keer per twee maanden wordt een lezing aangeboden.

 

L.S.V. Minerva

De faculteitsbesturen organiseren lezingen en symposia die ongeveer 1 keer per twee maanden plaatsvinden.

 

Leiden Debating Union (LDU)

LDU organiseert veel workshops en lezingen over debat, maar ook over onder andere politiek, economie en filosofie.

A.L.S.V. Quintus

Er worden maandelijks carrière gerichte activiteiten georganiseerd. Dit kan de ene keer een lezing zijn, de andere maand is het bijvoorbeeld een kantoorbezoek.

 

de Dinsdag Avond Club

DAC organiseert met enige regelmaat lezingen over actuele onderwerpen die studenten aangaan.

 

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

LSD organiseert een aantal keer per jaar flitscolleges, waarbij een lid op LSD verteld over zijn of haar expertise. Zo hebben we dit jaar meer geleerd over fotografie, wiskunde en archeologie. Verder valt er natuurlijk genoeg nieuws te leren over duiken. Je kunt altijd bij de theorieles van een opleiding aanschuiven om meer te leren over bijvoorbeeld nachtduiken, duikers redden of diepduiken.

 

AEGEE-Leiden

AEGEE-Leiden organiseert zowel gezelligheidsactiviteiten als inhoudelijke activiteiten. Lezingen over uiteenlopende onderwerpen vinden enkele keren per jaar plaats.

 

S.W.V. Plankenkoorts

Wij bieden af en toe lectures over windsurfen en windsurf-gerelateerde dingen en nodigen ook experts uit.

L.S.K.O. Collegium Musicum

Muziek maken staat bij ons centraal. Onze dirigenten vertellen graag leuke wetenswaardigheden over de stukken die we uitvoeren.

 

VSL Catena

Catena organiseert zelf geen lezingen, hoewel er ruimte is voor studenten en externe partijen om een ruimte te huren en zelf een lezing te geven.

 

L.V.V.S. Augustinus

Augustinus kent een culturele commissie die dingen als lezingen organiseert. Dit is echter niet een standaardactiviteit.

 

SSR-Leiden

SSR-Leiden organiseert door middel van haar culturele commissie en disputen lezingen, echter deze vinden niet op een vaste basis plaats.

 

NSL

NSL organiseert eens per twee maanden een lezing en wisselt dat af met een praise of een andere verenigingsavond zoals een algemene ledenvergadering.

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo organiseert geen lezingen.

 

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Asopos de Vliet organiseert geen lezingen.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Aquamania organiseert geen lezingen

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Op De Blauwe Schuit worden vrijwel geen lezingen georganiseerd

 

A.L.S.K.V. Levitas

Vanuit Levitas worden er geen lezingen georganiseerd, wij peddelen.

 

K.S.R.V. Njord

Op Njord worden er zeer sporadisch lezingen georganiseerd. Wel is er afgelopen jaar een carrièreweek georganiseerd. Bedrijven uit verschillende praktijkgebieden zijn langsgekomen om in contact te komen met leden en te spreken over hun vakgebied.

 

Het Duivelsei

Lezingen spelen geen essentiële rol op Duivelsei.

19. Ik vind het leuk als mijn vereniging regelmatig ruimte biedt voor inhoudelijke discussies, bijvoorbeeld middels een debat.

SIB-Leiden

SIB-Leiden heeft, door het politiek neutrale karakter van de vereniging, veel mogelijkheid tot discussies en debat. Dit gebeurt veelal op de borrel, maar ook erg veel op activiteiten die speciaal hiervoor zijn georganiseerd, zoals het debat over feminisme.

 

Leiden Debating Union (LDU)

LDU is dé debatvereniging van Leiden en daar zijn we trots op. Doormiddel van debat stimuleren wij onze leden om het kritisch en analytisch denkvermogen te trainen. Vaak sijpelt dit ook door naar de borrel, al worden daar ook hele andere dingen uitvoerig besproken.

A.S.V. Prometheus

Bij Prometheus is er altijd ruimte voor een inhoudelijke discussie over kunst, politiek, wetenschap, wat dan ook. Gewoonlijk is dit in een informele setting, zoals bij de borrel, of bij iemand thuis.

 

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Bij de algemene ledenvergaderingen leer je discussiëren en debatteren. Ook hebben we verdiepings- en discussieavonden, waar we samen in debat gaan over een specifieke onderwerpen.

 

Panoplia

Debat- en spreekcultuur zijn van groot belang op Panoplia. Ook is er een debatgenootschap.

 

L.V.V.S. Augustinus

Augustinus promoot de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van al onze leden graag. Dit kan door deel te nemen aan één van de vele feestelijke én inhoudelijke activiteiten die worden georganiseerd door commissies, of door zelf deel te nemen aan 1 van de ongeveer 35 commissies.

Ichthus

Over het christelijke geloof zijn er n.a.v. lezingen, studiekringen vaak inhoudelijke discussies, maar die vinden over het algemeen in privésfeer of op borrels plaats.

 

L.S.V. Minerva

De vereniging organiseert verschillende evenementen en activiteiten waarbij de leden met elkaar in debat kunnen gaan. Denk hierbij aan Tentalks en Minerva United Nations.

 

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

Tijdens de borrels van LSD’s zijn er vaak actieve discussies over diverse onderwerpen. We hebben leden vanuit veel verschillende richtingen. Maar LSD organiseert geen specifieke debatten.

 

VSL Catena

Naast de regelmatige Algemene Ledenvergadering en een vaak jaarlijks terugkerend MASCQ-debat zullen de meeste inhoudelijke discussies aan de bar gevoerd worden.

A.L.S.V. Quintus

Alle disputen verschillen in karakter, zo zal je bij het ene dispuut eerder in een inhoudelijke discussie verwikkeld raken dan bij de ander. Er is echter maar een moment waarop wij als vereniging een daadwerkelijk debat organiseren, dit wordt gedaan in onze jaarlijkse sportweek, de subweek.

 

de Dinsdag Avond Club

DAC biedt geen georganiseerde debatten aan.

 

AEGEE-Leiden

AEGEE-Leiden organiseert zowel gezelligheidsactiviteiten als inhoudelijke activiteiten. Lezingen over uiteenlopende onderwerpen vinden enkele keren per jaar plaats. AEGEE-Leiden is echter niet specifiek gericht op debatteren of het voeren van inhoudelijke discussies.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

Muziek maken staat bij ons centraal.

 

NSL

Bij NSL hebben we inhoudelijke discussies op kring over de Bijbel en het geloof en hebben we verdiepende lezingen, maar niet vaak met de hele vereniging tegelijkertijd.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Aquamania organiseert geen aparte activiteiten met betrekking tot debatteren, maar tijdens maandelijkse borrels staan onze leden altijd open voor discussies.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Een debat zal niet snel gevoerd worden bij onze vereniging. Wel organiseren wij regelmatig avonden waar we met elkaar kunnen discussiëren over lange termijn projecten in onze vereniging (zoals nieuwe lesplannen etc.).

S.W.V. Plankenkoorts

Wij surfen.

 

SSR-Leiden

Leden zijn altijd in voor een goed gesprek of debat, echter de vereniging biedt hier geen vaste avonden voor.

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo biedt geen debatwedstrijden of andere georganiseerde discussies aan.

 

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Op Asopos de Vliet worden er geen debatten georganiseerd.

 

A.L.S.K.V. Levitas

Bij Levitas worden geen debatten georganiseerd, wij peddelen.

 

K.S.R.V. Njord

Uiteraard wordt er in de wandelgangen goed gediscussieerd en hier is ruimte voor, maar als vereniging worden er geen debatten georganiseerd.

 

Het Duivelsei

Duivelsei organiseert geen debatten.

20. Ik vind het fijn als het christelijk geloof een rol speelt binnen mijn vereniging.

Panoplia

Panoplia is bij uitstek een vereniging waar het christelijk geloof een rol speelt.

 

Ichthus

Het christelijk geloof staat op Ichthus centraal

 

NSL

Bij NSL is God leren kennen de basis van wat we doen. Ons motto is dan ook: Christus kennen en Hem bekendmaken!

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Gomarus is een christelijke gezelligheidsvereniging. Dit laten we zien door middel van christelijke lezingen en tweewekelijkse bijbelkringen. Naast ons christelijk karakter zijn we ook academisch en organiseren we activiteiten en borrels.

A.S.V. Prometheus

Bij Prometheus is iedereen welkom ongeacht religieuze achtergrond. Er is altijd ruimte voor een gesprek over geloof en zingeving, maar het staat niet centraal in de vereniging.

 

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

n.v.t.

 

VSL Catena

Catena is een religieus neutrale vereniging.

L.S.V. Minerva

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

A.L.S.V. Quintus

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

de Dinsdag Avond Club

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

L.S.K.O. Collegium Musicum

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

K.S.R.V. Njord

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

SIB-Leiden

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

L.V.V.S. Augustinus

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

AEGEE-Leiden

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

S.W.V. Plankenkoorts

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

SSR-Leiden

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

Leiden Debating Union (LDU)

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

A.L.S.K.V. Levitas

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

Het Duivelsei

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

21. Ik wil bij mijn christelijke studentenvereniging een zo divers mogelijk publiek tegenkomen.

Ichthus

Op Ichthus worden alle stromingen vertegenwoordigd van het christendom.

 

NSL

Bij NSL worden mensen lid van alle kerken: van evangelisch tot gereformeerd en van katholiek tot PKN, iedereen is welkom en samen zoeken we naar God. Dat levert verassende inzichten op en verbreedt je horizon.

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Bij Gomarus maakt het niet uit welke christelijke achtergrond je hebt. Zo hebben we leden uit verschillende protestantse kerken, maar ook uit de katholieke en koptische kerk. Hierdoor kom je op Gomarus veel verschillende meningen tegen. Door deze verschillende meningen word je uitgedaagd om kritisch te kijken naar het geloof en samen daarin te groeien.

A.S.V. Prometheus

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

VSL Catena

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

A.L.S.V. Quintus

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

de Dinsdag Avond Club

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

L.V.V.S. Augustinus

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

AEGEE-Leiden

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

SSR-Leiden

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

Het Duivelsei

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

L.S.V. Minerva

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

K.S.R.V. Njord

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

SIB-Leiden

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

S.W.V. Plankenkoorts

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

Leiden Debating Union (LDU)

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

 

A.L.S.K.V. Levitas

Bij deze verenigingen speelt het geloof geen actieve rol.

Panoplia

Panoplia heeft veel leden met eenzelfde achtergrond, voor wie de vereniging de perfecte plek is om zich verder te ontwikkelen.

L.S.K.O. Collegium Musicum

Bij CM vindt je een diverse groep mensen, maar we besteden geen bijzondere aandacht aan de invulling van het geloof.

 

22. Belangrijke Thema's

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Panoplia

Ichthus

L.S.K.O. Collegium Musicum

Het Duivelsei

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Leiden Debating Union (LDU)

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

A.L.S.K.V. Levitas

NSL

SSR-Leiden

VSL Catena

A.L.S.V. Quintus

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

A.L.S.K.V. Levitas

L.S.V. Minerva

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

K.S.R.V. Njord

S.W.V. Plankenkoorts

L.V.V.S. Augustinus

 

 

de Dinsdag Avond Club

A.L.S.V. Quintus

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Leidse Studenten Duikvereniging (LSD)

A.L.S.K.V. Levitas

L.S.V. Minerva

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

K.S.R.V. Njord

S.W.V. Plankenkoorts

 

SIB-Leiden

VSL Catena

L.S.K.O. Collegium Musicum

de Dinsdag Avond Club

A.L.S.V. Quintus

AEGEE-Leiden

Leiden Debating Union (LDU)

Het Duivelsei

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

SIB-Leiden

VSL Catena

Leiden Debating Union (LDU)

AEGEE-Leiden

Panoplia

SSR-Leiden

NSL

A.S.V. Prometheus

SIB-Leiden

VSL Catena

L.S.K.O. Collegium Musicum

de Dinsdag Avond Club

Leiden Debating Union (LDU)

A.L.S.V. Quintus

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit

VGSL ‘Franciscus Gomarus’

Panoplia

SSR-Leiden

NSL

Ichthus

S.M.G. ‘Sempre Crescendo’

L.S.K.O. Collegium Musicum

de Dinsdag Avond Club

A.L.S.V. Quintus

L.S.V. Minerva